Rangering

KAPPE-score

Totalen, summen, den ultimate scoren! KAPPE står for Kul, Atypisk, Plausibel, Praktisk og Ekstraordinær. De fem kriteriene som en superhelt må treffe for å være den ultimate. 


(I episode 1-6 manglet kategorien "Atypisk." Poengene som ble gitt i disse episodene har blitt skalert ned til 0-20). 

Kul

"Kul" refererer til superhelter som har en umiddelbar appell og estetisk tiltrekning, uten å være nødvendigvis realistiske eller basert på vitenskapelige prinsipper. Deres superkrefter kan være fantasifulle og spektakulære, og ofte sett i tegneserier eller populærkulturen. Det hjelper å bli portrettert av en kul skuespiller. For eksempel kan superhelter som lever litt på grensen mellom det snille og slemme betraktes som "kule."

Atypisk

"Atypisk" refererer til superhelter som har superkrefter som er ulike fra andre superhelter. En klassisk "typisk" superkraft er å ha superstyrke, eller kunne fly. En god atypisk kraft kan være evnen til å kastrere hunder med knips - dog kanskje noe ubrukelig.

Plausibel

"Plausibel" refererer til superhelter hvis superkrefter er mulig og gjøre overensstemmende med eksisterende fysikk og biologi. Disse superkreftene er basert på vitenskapelige prinsipper og konsepter som kan ha potensial til å bli virkelighet i fremtiden. For eksempel kan nanoteknologi brukt til å forbedre menneskelige evner, bruk av genetisk modifikasjon for å oppnå spesifikke egenskaper, eller bruk av avanserte robotiske proteser bli betraktet som "plausible" superkrefter. Den beste superhelten bør være ekstraordinær, men samtidig være plausibel fra et vitenskapelig ståsted.

Praktisk

 "Praktisk" refererer til superkrefter som er nyttige dag til dag. For eksempel kan evnen til å bli mindre så du passer i flysetet, superstyrke så du kan åpne syltetøyglasset, frostpust så du kan kjøle ned din pils, eller superfart så du aldri kommer for sent til jobbmøte, betraktes som "praktiske" superkrefter.

Ekstraordinær

"Ekstraordinær" refererer til superhelter med superkrefter som går litt lenger enn det tradisjonelle forståelsesnivået av vitenskap og biologi. Disse superkreftene kan innebære overmenneskelig styrke, usynlighet, evnen til å fly, eller bruk av telekinese.